סרטן צוואר הרחם | ד״ר יונתן סטנלי
top of page

סרטן צוואר הרחם

סרטן צוואר הרחם הוא אחד מסוגי הגידולים הסרטניים הנפוצים ביותר בקרב נשים. סרטן זה, שנגרם ברוב מוחלט של המקרים מזנים מסוימים של וירוס הפפילומה האנושי, יוצר בשלביו הטרום סרטניים נגעים בצוואר הרחם, על פני זמן רב, כשאת השינויים ההתחלתיים בתאי צוואר הרחם ניתן לגלות בבדיקת פאפ שגרתית.

 

כאשר בדיקת הפאפ מגלה מצב טרום סרטני של צוואר הרחם, או כאשר ישנם סימנים מחשידים אחרים כמו דימום אחרי יחסים, השלב הבא הוא ביצוע קולפוסקופיה - בדיקה מתקדמת של צוואר הרחם, אותה ד״ר סטנלי מבצע במרפאתו.

 

ישנה חשיבות מכרעת לזיהוי המצב הטרום סרטני, בהקדם האפשרי, לפני שזה הופך לסרטן חודרני של צוואר הרחם, שההתפשטותו מהירה ומסוכנת. חשוב לזכור - גילוי מוקדם בשלבים מוקדמים מביא לסיכויי ריפוי של עד 95 אחוז, וככל שהמחלה מתקדמת, שיעור ההחלמה הולך ופוחת.

 

על אף הצעדים המניעתיים השונים הננקטים נגד סרטן צוואר הרחם, בהם התחסנות בחיסון לוירוס הפיפלומה, וביצוע בדיקות סקר – כחצי מיליון נשים בעולם מאובחנות בכל שנה כחולות בסרטן צוואר הרחם. 

 

הטיפול בסרטן צוואר ברחם, כמו במרבית סוגי הגידולים הסרטנים, משתנה בהתאם לשלב המחלה. במקרים בהם אובחנו נגעים טרום סרטניים בצוואר הרחם, ניתן לטפל באמצעות צריבה בלייזר, הקפאה או ניתוח כריתה - קוניזציה. המטרה היא להרוס את האזור הלא תקין, מבלי ליצור נזק לרקמה הבריאה. במקרים בהם אובחן סרטן חודרני של צוואר הרחם, הטיפול מורכב יותר, ומצריך במרבית המקרים ניתוח, ובצידו גם הקרנות, כימותרפיה או טיפולים ביולוגיים.

 

ד״ר יונתן סטנלי, מומחה לגינקולוגיה ובעל התמחות על בגינקולוגיה אונקולוגית, הוא בעל ניסיון עשיר בטיפול בנשים החולות בסרטן צוואר הרחם. כמנהל השירות לגינקולוגיה אונקולוגית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד, ובעל מרפאה פרטית, ד״ר סטנלי ליווה נשים רבות בתהליך הלא פשוט, החל בשלב האבחון, דרך ביצוע טיפולים שונים, בהם טיפולים ניתוחיים מתקדמים, ועד להחלמה המיוחלת.

bottom of page